Fondacija Junuzović kupovinom slika podržala rad Roditeljske kuće u Sarajevu

Udruženje UK “Majevica” iz Srebrenika bila je glavni pokretač humanitarne akcije Slikari za djecu oboljelu od raka. Cilj akcije bio je da se pomogne rad Roditeljske kuće u Sarajevu. U ovoj velikoj i hrabroj kući borave djeca oboljela od raka zajedno sa svojim roditeljima za vrijeme liječenja, a dolaze iz cijele Federacije. Djeca koja se liječe na Hematoonkološkom odjelu Pedijatrije u Sarajevu, sa svojim roditeljima, braćom i sestrama potpuno besplatno borave u Roditeljskoj kući za vrijeme trajanja liječenja.

Na izložbi održanoj sinoć u Roditeljskoj kući izloženo je oko trideset dijela, a sredstva od prodatih slika direktno su donirana Roditeljskoj kući.

Fondacija Junuzović učestvovala je na humanitarnoj izložbi i kupila dvije slike, a novac je odmah donirala Roditeljskoj kući.

-Osjećali smo veliko zadovoljstvo pomoći ovim hrabrim ljudima da što lakše podnose svakodnevnicu punu borbe za ozdravljenje svoje dječice. Nadamo se da će im boravak u ovoj kući biti što kraći i uspješniji, a da će im dani koje moraju provesti ovdje biti što udobniji i bezbrižniji, rekla je Selvedina Junuzović, osnivač Fondacije Junuzović.