Fondacija Junuzović: Počeo projekat u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja”Proljeće je, pokreni se!”

Fondacija Junuzović krenula je u realizaciju projekta “Proljeće je, pokreni se!” sa djecom koja borave u Domu za djecu bez roditeljskog staranja.

Projekat podrazumijeva održavanje treninga za djevojčice i dječake u smislu usmjerene fizičke aktivnosti sa profesionalnim trenerima.

Ovu akciju Fondacija Junuzović pokrenula je s ciljem da pomogne jednu od najosjetljivijih kategorija društva, a to su djeca koja su smještena u JU Domu za djecu bez roditeljskog staranja.

Projekat se realizuje s ciljem poboljšanje kvaliteta života djece smještene u ovoj ustanovi kao i njihovog psiho fizičkičkog razvoja.

Fondacija Junuzović realizuje aktivnosti u saradnji sa trenerima i osobljem Fitness & health Centar Body Control čije će stručno osoblje pružiti mogućnost stručnog i profesionalnog upoznavanja sa osnovama pojedinih sportskih aktivnosti.

Fondacija Junuzović za realizaciju projekta obezbjedila je potrebne rekvizite za kvalitetno obavljanje fizičke aktivnosti.

“Osjećamo veliko zadovoljstvo što smo ostvarili saradnju sa JU Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i sa ovom divnom dječicom. Radujemo se druženju sa njima u narednih mjesec dana.

Fondacija Junuzović pruža maksimalnu podršku ovoj ustanovi i stojimo uz ovu dječicu”-rekli su iz Fondacije Junuzović.

Organizovane aktivnosti će se realizovati dva puta sedmično u narednih mjesec dana.