Fondacija Junuzović: Vježbamo sa osobama treće životne dobi u Domu penzionera Tuzla

Fondacija Junuzović krenula je u realizaciju projekta ”Tjelovježbe za osobe treće životne dobi” koji se sprovodi u Domu penzionera Tuzla.

Projekat podrazumijeva održavanje treninga za osobe koje su smješteni u Domu za penzionere u smislu usmjerene i njima prilagođene fizičke aktivnosti sa profesionalnim trenerima.

Projekat je pokrenut s ciljem da se obrati pažnja na jednu od osjetljivijih kategorija našeg društva, osobe treće životne dobi, a koja su u ovom slučaju smješteni u Domu penzionera Tuzla.

Fondacija Junuzović realizuje aktivnosti u saradnji sa trenerima i osobljem Fitness & health Centar Body Control čije će stručno osoblje pružiti mogućnost stručnog i profesionalnog bavljenja fizičkim aktivnostima prilagođenim za ovu kategoriju.

Fondacija Junuzović za realizaciju projekta obezbjedila je potrebne rekvizite za kvalitetno obavljanje fizičke aktivnosti.

Na održanom prvom treningu korisnici nisu krili zadovoljstvo i radost što im se pružila mogućnost da se i na ovaj način aktiviraju i kako kažu osjećaju puno bolje nakon treninga.

“Osjećamo veliko zadovoljstvo što smo ostvarili saradnju sa Domom penzionera Tuzla i sa ovim divnim osobama. Radujemo se druženju sa njima uz maksimalnu podršku ovoj ustanovi“-ističu iz Fondacije Junuzović.