Nastavak saradnje Fondacije Junuzović i JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Na obostrano zadovoljstvo, u augustu mjesecu, došlo je do nastavka saradnje JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla i Fondacije Junuzović.

Naime, s ciljem da se pomogne jedna od najosjetljivijih kategorija našeg društva, a to su djeca smještena u ovoj instituciji, Fondacija Junuzović omogućila je djeci i njihovim odgajateljima jednodnevni izlet u sportsko rekreacioni centar Ajdinovići d.o.o. Olovo.

U ovom centru djeca su uživala u velikom broju sportsko rekreacionih sadržaja, a što je najvažnije razvijali su svoje psihosocijalne sposobnosti.

-Jako smo sretni jer smo nastavili saradnju sa Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla jer osmijesi i zadovoljstvo ove dječice najveći su podstrek da idemo dalje i djelujemo na poljima koji doprinose boljoj budućnosti djece i mladih naše zajednice, ističu iz Fondacije Junuzović.

Fondacija Junuzović i JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla iza sebe imaju realizovan projekat Usmjerene fizičke aktivnosti u okviru kojeg su djeca imala organizovane treninge sa profesionalnim osobljem, a koji je imao za cilj poboljšanje kvaliteta života djece smještene u ovoj instituciji kao i njihovog psihofizičkog razvoja.

Fondacija Junuzović je također ovoj instituciji donirala 50 stolica za opremanje trpezarijskog prostora kao i opremanje dnevnog boravka gdje djeca i provode najviše vremena.

-Sa Fondacijom Junuzović sarađujemo od samog osnivanja ove fondacije, odmah smo se prepoznali i kao partneri i kao prijatelji koji imaju zajednički cilj, a to je pomoći djeci bez adekvatnog roditeljskog staranja. Do sada je realizovano niz projekata, često i na samu inicijativu Fondacije. Kao i uvijek i ovo je bila jedna od uspiješnih saradnji sa Fondacijom Junuzović, koja se, moram napomenuti, uvijek rado odazove na sve naše akcije. Svakako se radujemo i nastavku naše saradnje, na obostrano zadovoljstvo. Također, želim iskoristiti priliku da se u ime djece i kolektiva Doma, a i u svoje lično ime, zahvalim Fondaciji Junuzović za sve što čine za nas, rekao je direktor JU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Amir Muharemović.