Priznanje “Žena godine za društvenu odgovornost” pripalo osnivačici Fondacije Junuzović

U svečanoj atmosferi uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, 15. decembra je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održan Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017.
Na Izboru Žene godine dodijeljena su i posebna priznanja najuspješnijim damama iz šest kategorija i to:
• Kultura
• Biznis
• Inovacije u biznisu
• Moda
• Društvena odgovornost
• Poduzetništvo

Unutar svake kategorije su dodijeljena priznanja za dame koju su imale najviše glasova od strane čitatelja Ladies In magazina i koji su svoj glas dali online.
Selvedina Junuzović, finansijska i marketing direktorica kompanije “Junuzović Kopex” i osnivačica Fondacije Junuzović na ovom prestižnom događaju dobitnica je priznanja „Žena godine u kategoriji društvena odgovornost“.


Nominacija za ženu godine nije se desila bez razloga već nakon niza uspješno realizovanih društveno odgovornih projekata koje je sprovela kako u ime kompanije Junuzović kopex, u kojoj je finansijski direktor tako i u ime Fondacije Junuzović koju je osnovala s ciljem što veće humanitarne angažovanosti.

Naime, od osnivanja Fondacije Junuzović, provedeno je veliki broj projekata koji su pomogli društvenoj zajednici u kojoj Selvedina Junuzović živi i radi.
Tako je prvi projekat Fondacije bio “Proljeće je pokreni se” koji se provodi u Domu za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, a slijedila je i nabavka računarske opreme za Srednju ekonomsko hemijsku školu Lukavac, saradnja sa Udruženjem “Mali svijet” Lukavac, nabavka namještaja za: OŠ Banovići; OŠ Breške; Socijalni rad Banovići; Narodnu kuhinju Imaret Tuzla, pomoć kroz učešće na humanitarnoj izložbi slika za Roditeljsku kuću u Sarajevu, projekat tjelovježbi za osobe treće životne dobi u Domu penzionera Tuzla, pružanje finansijske pomoći Udruženju “Urodial” Tuzla, Udruženju paraplegičara Lukavac, Centru “Koraci nade” Tuzla, Kulturno umjetničkom društvu Devetak, pomoć SOS dječijem selu Gračanica.
Fondacija i dalje vrijedno radi na uspostavljanju što normalnijeg funkcionisanja određenih institucija našeg društva te ostvaruje saradnju sa, OŠ Banovići, Domom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, Roditeljskom kućom u Sarajevu i mnogim drugim.

Nakon navedenih projekata nije teško zakjlučiti da Selvedina Junuzović itekako zaslužno ponijela ovu laskavu titulu “Žena godine 2017” i to upravo iz kategorije u kojoj je nominovana, DRUŠTVENA ODGOVORNOST.