Fondacija Junuzović u saradnji sa JZU UKC Tuzla, organizovala je 30. marta Donatorsku večeru “Za osmijeh dječiji”.

Nastavak je to prošlogodišnje priče kada je zahvaljujući donatorima na Donatorskoj večeri prikupljen iznos od preko 100.000 KM. Zahvaljujući tim donacijama danas imamo potpuno renovirane dijelove Dječije klinike UKC-a Tuzla.

Ove godine Donatorska večera ponovila je svoj prošlogodišnji uspijeh. Prikupljena su sredstva kako bi se nastavili radovi na Dječijoj klinici, a donatorima, našim gostima, veče je proteklo u ugodnoj atmosferi i prelijepom ambijenta Hotela Senad od Bosne na jezeru Modrac. Za kompletan ugođaj pobrinuli su se voditelji Erna Saljević i Tarik Filipović. Veče je uljepšala Aukcija dresova Edina Džeke, Miralema Pjanića, Cristiana Ronalda i Mirze Teletovića kao i Bon poznate BH dizajnerice, Belme Tvico. I na ovaj način prikupljena sredstva će se direktno donirati za adaptaciju Dječije klinike.

U svom obraćanju osnivačica Fondacije Junuzović i inicijator Donatorske večere, gđa. Selvedina Junuzović izrazila je zadovoljstvo zbog velikog odaziva donatora i prepune sale ljudi koji su prepoznali vrijednost ove akcije.

Prikupljena su sredstva u vrijednosti od oko 80.000 KM, ali nakon velikog broja poziva i interesovanja, očekuju se uplate još donatora. Način učešća na Donatorskoj večeri donatori su podržali kroz ponuđene pakete: platinasti, zlatni, srebreni donatori i kupovinom pojedinačne ulaznice u iznosu od 100 KM.

Platinasti donatori Donatorske večeri “Za osmijeh dječiji”

 1. NLB Banka
 2. Babilon
 3. Junuzović kopex
 4. Deling Invest

Zlatni donatori:

 1. Phoenix Pharm
 2. Specijalistička ordinacija Sporticus dr Buljugić
 3. Acibadem klinika
 4. Stomatološka ordinacija Novodent
 5. Tehna Gračanica
 6. AS Tešanj

Srebreni donator:

 1. Sonra
 2. Adriatic Osiguranje
 3. Litvatrans Banovići
 4. Gradski I prigradski saobraćaj Tuzla
 5. Franjevački samostan Tuzla
 6. Club Wintorius
 7. AQM Tuzla
 8. EuroProst Gračanica
 9. Altermedia
 10. Solana Tuzla
 11. Alfa Global
 12. Heez Gradnja Tuzla
 13. Sportska kladionica “Formula”
 14. Inžinjering 1 Jelah

Medijska podrška su bili RTV7, Radio TNT i portali www.sodalive.ba i www.tuzlanski.ba

 Fondacija Junuzović zahvaljuje se svim donatorima koji su prepoznali značaj adaptacije Dječije klinike i odvojili svoja sredstva kako bi  uslove liječenja najmlađih pacijenata u najmanju ruku, poboljšali.

Komentarisanje nije dozvoljeno.