Na osnovu dugogodišnje saradnje između Fondacije Junuzović i Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla, dana 29.12.2020.godine uručena je donacija Fondacije Junuzović Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla u prostorijama klinike.

U trenutno najtežim vremenima borbe sa pandemijom koronavirusa Fondacija Junuzović kao dugogodišnji prijatelj Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla i ovoga puta je prepoznala njihove potrebe, te vrijednom donacijom u vidu medicinskih aparata – aspiratora, inhalatora, digitalnih tlakomjera i pulsnih oksimetara potrebnih za adekvatno liječenje djece izvršila primopredaju potrebne opreme.

Donacija je prije svega namjenjena Covid odjeljenju za liječenje djece i onkoloških pacijenata sa težom kliničkom slikom izazvanom koronavirusom i djeci sa teškim oblicima respiratornih smetnji nastalih usljed zaraze ovim virusom.

Načelnica Klinike za dječije bolesti doc.dr.med.sc. Lejla Osmančević ukazala je na potrebe klinike, tačnije Covid odjeljenja, najpotrebniju opremu i aparate, ali i situaciju u kakvoj se trenutno nalaze, otežanim uslovima za rad medicinskog osoblja ali i boravak djece te pristupanje prije svega takvim pacijentima koji leže u Covid bolnici.

Saradnja Fondacije Junuzović sa Klinikom za dječije bolesti UKC-a Tuzla je jedan kontinuitet koji traje dugo vremena, i gradi međusobno povjerenje i prijateljski odnos, uz podršku i pomoć kada je najpotrebnije.

Komentarisanje nije dozvoljeno.