Zahvaljujući Fondaciji Junuzović, biblioteka OŠ “Lukavac Grad” je potpuno renovirana i krase je novi podovi, rasvjeta, police, a dobila je dio za čitanje.

Biblioteka u OŠ Lukavac Grad do 1992. godine bila je solidno opremljena, ali usljed agresije i raznim promjenama namjene školskog objekta je gotovo uništena. Trenutno školu pohađa 900 učenika i svakodnevni su korisnici biblioteke.

Naša fondacija zaista velikodušno odvaja sredstava za projekte gdje prepozna potrebu, a OŠ Lukavac Grad je institucija u kojoj je to slučaj, posebno jer je obrazovanje i razvoj obrazovnih institucija prioritet naše fondacije. Od danas će škola posjedovati potpuno renoviranu biblioteku, kao i dio za čitanje, a sigurno da na ovome naša fondacija neće stati i već planirano nove projekte. Izjavila je Agadir Al Safar, PR kompanije Junuzović Kopex i fondacije Junuzović.

-Mi smo danas na skroman način odlučili da našoj djeci poklonimo biblioteku na korištenje, koja je veliki poklon fondacije Junuzović. Sretna sam što su iz Fondacije danas najavili i treći projekat u vidu računarske opreme za našu biblioteku. Uskoro će sve učionice u školi posjedovati lan mrežu i internet, tako da će računari zaista imati i potpunu svrhu, izjavila je za naš portal Lejla Kovačević, direktorica OŠ “Lukavac Grad”.

Ovo nije prvi puta da Fondacija Junuzović ulaže u OŠ Lukavac Grad. Prethodno su u aprilu prošle godine finansirali nabavku android televizora.

Komentarisanje nije dozvoljeno.