S ciljem pružanja pomoći i podrške nezaposlenim ženama i postizanju opšteg dobra u zajednici u kojoj djeluje, Fondacija Junuzović finansirala je projekat koji se sproveo EC Nahla Tuzla koji je sa svojim predavačima uspješno završio edukaciju za 15 nezaposlenih žena.

Obuka se odnosila na osposobljavanje žena kako bi bile spremne za poslovne izazove iz sistema administracije.

Na svečanoj ceremoniji dodjele certifikata uz prisustvo medija, predstavnika Ministarstva obrazovanja, najveće zadovoljstvo vidjelo se na licima samih polaznica. Ova obuka omogućila im je nadogradnju obrazovanja i znanja koja će im otvoriti nova vrata kada je njihovo zaposlenje u pitanju. Cilj edukacije je i bio dodatno osposobiti polaznice kako bi brže pronašle posao.

Svečanoj ceremoniji dodjeli certifikata prisustvovali su i predstvanici Fondacije Junuzović koji su istakli zadovoljstvo Fondacije, a naročito osnivačice i direktorice Selvedine Junuzović, da ovakvim projektima potaknu pozitivne promjene u našem društvu.

EC Nahla četiri mjeseca za 15 žena bio je centar edukacije, usavršavanja i pravog ženskog podržavanja i razumijevanja.

Uprava Fondacije Junuzović čestita damama na uspješno završenoj edukaciji uz nadu da će im otvoriti nova polja uspješnog zaposlenja.

Komentarisanje nije dozvoljeno.